YKS Sınav Yerleri Belli Oldu mu? Öğrenciler Her Oturum İçin Farklı Yerlerde Mi Sınava Girecekler?

YKS Sınav Yerleri Belli Oldu mu? Öğrenciler Her Oturum İçin Farklı Yerlerde Mi Sınava Girecekler?

YKS sınav yerleri belli oldu mu? 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YüksekÖğretim Kurumları Sınavı Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere üç oturum şeklinde uygulanacak. Öğrenciler akıllarındaki ve hayallerinde kurdukları üniversiteye yerleşebilmek için aylar öncesinde yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiler. Peki YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak ve nereden öğrenilecek?

YKS sınav yerleri, ÖSYM tarafından erişime açılacak olan YKS sınav giriş belgesi ile birlikte öğrenilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2024 yılında, Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç farklı oturum şeklinde, 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak.

Öğrenciler aylar öncesinden sınavlara yoğun bir tempo ile hazırlanmaya başladı. Her birinin aklında hayalindeki üniversiteye girmek var. Peki YKS sınav yerleri belli oldu mu? Ne zaman belli olacak? Nasıl öğrenilecek?

YKS Sınav Yerleri Ne Zaman Belli Olacak?

YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak? YKS sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından erişime açıldığında, belgede, öğrencinin sınava gireceği okul, okul adresi, salon numarası ve sıra numarası yazılı olacak. Bu nedenle önemli olan ve o olmazsa öğrencilerin sınavlara dahi alınmayacağı YKS sınav giriş belgesinin, kesin olmamakla birlikte 31 Mayıs 2024 Cuma günü itibari ile ÖSYM tarafından erişime açılması bekleniyor.

YKS Ne Zaman Uygulanacak?

ÖSYM tarafından hazırlanan sınav takvimine göre YKS üç oturum halinde 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanacak. Birinci oturum olan TYT'nin Cumartesi günü uygulanacağı YKS'de ikinci ve üçüncü oturumlar olarak uygulanacak olan AYT ve YDT 9 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.